Cindy SchrijversCindy Schrijvers


Cindy Schrijvers is van jongs af aan gebeten door de muziekmicrobe. Op de leeftijd van 8 jaar vervoegde ze de slagwerklinies van de harmonie van Paal. Iets later raakte ze gefascineerd door de dwarsfluit, waarmee ze uiteindelijk mocht ze starten aan het Luca school of arts in Leuven. Ze studeerde er dwarsfluit bij Roland Vanden Berghe en volgde lessen bij toppers als Jan van der Roost en Patrick Peire. Na het behalen van haar masterdiploma specialiseerde Cindy zich verder in dwarsfluit en kamermuziek bij Philippe Benoit en volgde ze verschillende masterclasses bij o.a. Emily Beynon en James Galway.

Cindy is een muzikale duizendpoot en speelt naast dwarsfluit, piccolo en altfluit ook traverso (oude muziek), piano, saxofoon en slagwerk.

Als fluitiste is Cindy regelmatig te zien in verschillende producties. Zo deed ze orkestervaring op bij onder meer het Vlaams Muziektheater (Die Zauberflöte, Mozart), Kotékoer (musicals) en diverse symfonie-, harmonie- en salonorkesten.
Ook in een kamermuziekbezetting treedt ze regelmatig op.
Al deze ervaring en haar grote passie voor muziek deelt Cindy als leerkracht bij StAPwest (Stedelijke academie voor podiumkunsten Westhoek) waar ze in haar dwarsfluitklas en in verschillende muziekateliers een nieuwe generatie talent klaarstoomt.

Sinds 2006 neemt Cindy ook de muzikale leiding van de Nieuwpoort Concert Band op zich. Als dynamische dirigente stelt ze plezier van samen musiceren en muzikaliteit voorop. Haar enthousiasme en gevarieerde muziekkeuze zorgen iedere keer opnieuw voor een prachtig en verrassend concert. 

Nieuwpoort Concert Band

The site was created with Mobirise themes